Op 4, 5 en 6 september vindt het  NK Skateboarden Street 2020 plaats in Den Haag. De beste skaters van Nederland komen naar het Olympisch Skateboard Traning Center om te strijden voor de Nederlandse titel en een dikke prijzenpot van ruim € 14.000,-. Daarnaast zijn er ook belangrijke kwalificatiepunten te verdienen voor de Olympische Spelen in Tokyo 2021. In verband met de COVID-19 maatregelen vindt deze editie plaats zonder publiek, maar niet getreurd want de finale op zondag zal live te volgen zijn via een live-stream uitzending op internet.

PROGRAMMA

Vrijdag 4 September

Trainingsdag

10:15 - 11:15 Trainingsblok 1
11:30 - 12:30 Trainingsblok 2
12:45 - 13:45 Trainingsblok 3
14:00 - 15:00 Trainingsblok 4
15:15 - 16:15 Trainingsblok 5
16:30 - 17:30 Trainingsblok 6
(maximaal 16 skater per blok)

 

Zaterdag 5 September

Kwalificatierondes

10:00 - 12:30 Kwalificatieblok 1
12:45 - 15:15 Kwalificatieblok 2
12:45 - 15:15 Kwalificatieblok 3
(Maximaal 32 skaters per ronde)

Zondag 6 september

Finaledag

10:00 - 12:30  Halve finale dames
12:30 - 15:00  Halve finale heren
(16 deelnemers per halve finale)

15:00 - 16:30  Finale dames
16:30 - 18:00  Finale heren
(8 deelnemers per finale)

+ SPECIAAL NK PARCOURS + FRIDAY FILM & PARTY: FREE BOOZE FOR ROLLERS +

+ BEST TRICK CONTESTS + MUSIC: ROODBAARD + LIVESTREAM +

+ SATURDAY PARTY:  BAM vs BRUH! + FOOD & DRINKS + URBAN PLAYRGROUND 013 +

BEZOEKERS

TICKETS

Toegang tot het NK is op zaterdag 28 maart gratis. Ook de toegang tot de 'The GOAT trip' video-premiere & afterparty in de Hall of Fame op vrijdag 27 maart is gratis. Op de zondag 29 maart (finaledag) bedraagt de entree voor het NK € 15,- (incl. BTW). Hierin is inbegrepen:

 • Tribune-ticket Finale NK Skateboarden, Koepelhal zondag 29 maart
 • Entreeticket voor het BAM! vs BRUH! NK Feest, de Hall of Fame zaterdagavond 28 maart

Op vertoon van je NK tribune-ticket krijg je gratis toegang tot het BAM! vs BRUH! NK Feest zaterdagavond. Op zondag ontvang je met hetzelfde ticket een tribune polsbandje voor de NK finales. Tickets kunnen via onderstaande link worden besteld.

OVERNACHTING

Voor de ultieme NK beleving duik je vrijdag en zaterdag uiteraard het nachtleven in en blijf je gewoon gezellig in Tilburg slapen. Speciaal voor de bezoekers van het NK Skateboarden heeft Stadscamping Tilburg een aantal campingplaatsen gereserveerd, die je via de onderstaande button kunt boeken. Vind je een overnachting op de camping toch iets te veel van het goede, dan kun je voor andere slaapplekken kijken op:

FIRDAY FILM & PARTY: FBFR

In de Hall of Fame presenteren de mannen van Free Booze For Rollers (FBFR) vrijdagavond trots hun nieuwste skate video ‘The GOAT trip’. De video is het resultaat van een skateboard trip naar Marokko en is gemaakt door de Tilburgse locals Jimmy de Kok, Kurt van Outheusden en Rens Verbruggen. Direct na de video-premiere kun je tijdens de afterparty helemaal los gaan op de beats van Radio Brainwave (Rotterdam) en DJ Papa Farouk (Tilburg).

'The GOAT Trip' (2020)
A video by Free Booze For Rollers
Filmed & edited by Jimmy de Kok, Kurt van Outheusden & Rens Verbruggen
Artwork by Bart van Dijk

SATURDAY PARTY: BAM! vs BRUH!

Na al dat skateboardgeweld tijdens de kwalificaties is het zaterdagavond tijd voor een feest! En wat voor een! We hebben maar liefst twee area's in Hall of Fame waar je even bij kan komen of juist helemaal uit je plaat kan gaan!
(entree: € 5,- deurverkoop, € 6,- online voorverkoop)

AREA 1 | BRUH! is dé avond waarbij hiphop, R&B, trap en dancehall samenkomen. Dansen met je matties. Wat je kunt verwachten? Van rauw naar gladjes. Van onbekend tot bekend. Maar vooral heerlijke vibes.

AREA 2 | BAM! gelooft niet in stilstaan en dat hoor je op de dansvloer! Met een breed assortiment aan muziekstijlen geven ze jouw avond een swing van hier tot aan de dansvloer, naar de bar en weer helemaal terug!

DEELNEMERS

Het NK Skateboarden Street 2020 is een officieel door World Skate erkende wedstrijd, die meetelt bij de kwalificatie voor de Olympische Spelen Tokyo 2020. Dit betekent dat het World Skate Rule Book op het NK Skateboarden Street van toepassing is. Hieronder staan kort de belangrijkste punten van aandacht voor alle deelnemers aan het NK Street Skateboarden 2020.

Registratie

 • Deelnemers kunnen zich via onderstaande button registreren. De inschrijfkosten voor deelname bedragen:
  • € 25,- voor SFN leden.
  • € 50,- voor SFN niet-leden (incl. € 25,- lidmaatschap SFN)
 • Alleen SFN leden kunnen aan het NK deelnemen.
 • Elke deelnemer dient zich bij registratie te identificeren met een geldig paspoort of ID kaart.

Helmplicht skaters < 18jaar

 • Elke deelnemer onder de 18 jaar is verplicht een helm te dragen.
 • Helmen zijn tijdens het NK bij de wedstrijdorganisatie te verkrijgen.

€ 14.500,-

PRIJZENGELD!

Wedstrijdformat

 • Er zijn strikte regels rondom het wedstrijdformat en de wijze waarop de kwalificaties, kwartfinales, halve finales en finale worden gereden.
 • De opzet van het format en de bijbehorende regels worden zaterdag en zondag tussen 12:00-13:00 uur aan alle deelnemeners uitgelegd!
 • De top 8 finalisten van het NK 2019 zijn automatisch gekwalificeerd voor de kwartfinale van het NK 2020.

Anti-Doping Beleid

De top 42 deelnemers van het NK Skateboarden behalen punten, die meetellen voor de World Skate wereldranglijst (mannen en vrouwen) en daarmee ook voor de weg naar de Olympische Spelen Tokyo 2020. Wil je als skater in de toekomst meedingen voor een plek op de Olympische spelen dan is het belangrijk om je te houden aan Anti-Doping regels en dien je bepaalde certificaten te behalen (brons/zilver voor nationale en goud voor internationale wedstrijden). Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, wordt uitgelegd tijdens een Anti-Doping Seminar. Deze vindt plaats op vrijdag 27 maart van 19:00-20:00 uur en op zaterdag 28 maart van 12:00-13:00 uur in de Koepelhal.

Voor de deelnemers die zich alvast willen verdiepen in de benodigde certificaten is er een er een speciale e-learning module beschikbaar op de site van de Dopingautoriteit: elearning.dopingautoriteit.nl (kies SFN om in te loggen).

NIEUWS

LOCATIES

ORGANISATIE

URBAN PLAYGROUND 013

Het NK skateboarden is onderdeel van het Urban Playground 013 festival, dat in de Wagenmakerij en de Hall of Fame plaatsvindt. Op 28 en 29 maart 2020 kunnen bezoekers gratis kennis maken met urban sports en culture. Het evenement wordt georganiseerd met diverse partners uit de stad. Mensen kunnen meedoen aan clinics en shows bekijken van Tilburgse sporters en lokale sportclubs. Zo is er van alles te beleven rondom breakdance, free running, klimmen, BMX freestyle, calesthenics, pumptrack en bolderen. Kijk voor meer info op www.urbanplayground013.nl.

PARTNERS

Het NK Skateboarden Street wordt georganiseerd door Hall of Fame in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg, Brabant SportProvincie Brabant, Incentro, SkateOn SkateparksSkatestore, Nine Yards Skateparks, First Impression en Ladybird Skatepark.

CONTACT

Pers
pers@skateboardfederatie.nl

Tickets / Bezoekers
zoe@hall-fame.nl

Inschrijvingen / Deelnemers
events@skateboardfederatie.nl

BRABANTSPORT

BrabantSport maakt Brabant sterker door sport. Vandaag, morgen en overmorgen. Want een provincie mét sport is sterker dan een provincie zonder sport. BrabantSport maakt zich daarom hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland, in de breedste zin van het woord. Daardoor kun jij in jouw achtertuin genieten van topsportevents zoals het NK Street Skateboarden 2020. En daar zijn we trots op.

Daarnaast investeren we in talentontwikkeling, zodat we als Brabant hofleverancier blijven van topsporters en talenten die schitteren op (inter)nationale toernooien. Diezelfde sporters maken weer gebruik van de nieuwste snufjes in de sport, want ook innovatie zit in ons DNA. Én we zijn er in Brabant voor iedereen, met én zonder beperking. Zo helpen we bijvoorbeeld Brabanders die in het dagelijks leven hulpmiddelen gebruiken, ook de juiste hulpmiddelen te vinden op sportief gebied om te kijken welke sport het beste bij hen past.

Dit doen we met steun van overheden, kennisinstellingen en sportbonden. Maar ook het Brabants bedrijfsleven doet mee. Organisaties zoals ABN AMRO, Arriva, Eindhoven Airport en Univé zien het belang van sport en investeren met ons… want sport maakt veel los.

#brabantsterkerdoorsport

VOLG HET NK!

Scroll naar boven